Kapusta
Kapusta je tradičnou hlúbovou zeleninou, ktorá má mnoho rôznych odrôd a kultivarov. Môžete si vybrať nielen medzi kultivarmi červenej či bielej kapusty, ale aj kapusty čínskej.
V našej ponuke nájdete skoré, poloskoré, poloneskoré či neskoré odrody, ktoré môžete pestovať po celú sezónu. Niektoré, predovšetkým neskoré odrody, sú vhodnejšie na krátkodobé skladovanie, iné nie sú príliš vhodné na priamu konzumáciu, ale hodia sa skôr na výrobu kyslej kapusty.
Použitie kapusty v gastronómii je pomerne široké a nemali by sme na túto zeleninu zabúdať. Kapusta totiž obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov, veľmi často sa používa pri liečbe cukrovky, pretože výrazne znižuje glykemický index, pôsobí ako antioxidant, má regeneračné účinky, posilňuje imunitu a má málo kalórií, preto je vhodné aj do redukčného jedálnička.