×

Kategórie

Baklažán Biely Rytier F1 - Solanum aethiopicum - semená baklažánu - 10 ks

×

Baklažán Biely Rytier je ranou hybridnou odrodou tzv. etipského baklažánu.

Od polovice júla do konca septembra plodia podlhovasté biele baklažány s dĺžkou asi 17 cm, ktorých šupka sa nádherne trblieta a dužina je veľmi chutná.

Celkovo rastlina dosahuje výšku až 1,5 metra a je vhodná do skleníka i na poľné pestovanie.

Čítaj viacShow less
2,44 €
Na sklade
Kód:
1001726
Obľúbené
Popis

Baklažán je teplomilná rastlina, ktorá okrem vyššej teploty potrebuje pre svoj úspešný rast aj dostatok vlahy a občasné prihnojovanie.

S predpestovaním semien je možné začať od konca februára približne do apríla. Sadíme do hĺbky 1 cm. V tejto dobe by teplota nemala klesať pod 20 °C. Ideálna teplota na klíčenie je 20–25 °C. Klíčenie trvá obvykle 10 – 18 dní. Ideálny spon je 60 x 40 cm.

K presadeniu rastliny dochádza v máji alebo v júni. Dôležité je, aby vonkajšia teplota už bola dostatočne vysoká.

Baklažán je pomerne náročný na stanovište. Rastliny je možné pestovať v skleníkoch či veľkých kvetináčoch. Pokiaľ ho presádzame na vonkajší záhon, je nutné, aby stanovište bolo dostatočne slnečné, dobre chránené pred vetrom a malo ľahšiu, humóznu a dostatočne hlbokú pôdu. V menej vhodných podmienkach môžete baklažán na záhonoch prekryť čiernou netkanou textíliou, ktorá dopraje rastlinám dostatočné teplo.

Odporúča sa rastlinu hojne a pravidelne zalievať a prihnojovať.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1001726

Parametre

Výška
100 - 150 cm
Farba plodu
Biela
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Marec
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
F1 Hybridná
Zber
August
Júl
September
Skorosť odrody
Skorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
6,38 €
Wuxal super je kvapalné hnojivo na poľné plodiny, chmeľ, zeleninu, okrasné rastliny, ovocné dreviny či vínnu révu. Používa sa aplikáciou na list, prípadne je možná zálievka do pôdy. Obsahuje stopové živiny v...
Nedávno prezerané
Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa