×

Kategórie

Baklažán Jewel Amethyst - Solanum melongena - semená baklažánu - 10 ks

×

Ide o veľmi atraktívnu odrodu baklažánu najmä vďaka svojim sýtofialovým plodom, ktoré vyniknú po odstránení starších listov.

Všetky baklažány odrody Jewel sú, predovšetkým vďaka svojmu celistvému habitu, určené na pestovanie v kvetináčoch.

Ocenia ich teda všetci, ktorí nemajú záhradu. Najlepšie sa im bude dariť na terasách či balkónoch.

Čítaj viacShow less
2,64 €
Na sklade
Kód:
1002953
Obľúbené
Popis

Baklažán je teplomilná rastlina, ktorá okrem vyššej teploty potrebuje pre svoj úspešný rast aj dostatok vlahy a občasné prihnojovanie.

S predpestovaním semien je možné začať od konca februára približne do apríla. Sadíme do hĺbky 1 cm. V tejto dobe by teplota nemala klesať pod 20 °C. Ideálna teplota na klíčenie je 20–25 °C. Klíčenie trvá obvykle 10 – 18 dní. Ideálny spon je 60 x 40 cm.

K presadeniu rastliny dochádza v máji alebo v júni. Dôležité je, aby vonkajšia teplota už bola dostatočne vysoká.

Baklažán je pomerne náročný na stanovište. Rastliny je možné pestovať v skleníkoch či veľkých kvetináčoch. Pokiaľ ho presádzame na vonkajší záhon, je nutné, aby stanovište bolo dostatočne slnečné, dobre chránené pred vetrom a malo ľahšiu, humóznu a dostatočne hlbokú pôdu. V menej vhodných podmienkach môžete baklažán na záhonoch prekryť čiernou netkanou textíliou, ktorá dopraje rastlinám dostatočné teplo.

Odporúča sa rastlinu hojne a pravidelne zalievať a prihnojovať.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1002953

Parametre

Výška
40 - 60 cm
Farba plodu
Fialová
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Marec
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
September
Skorosť odrody
Skorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
10,28 €
Altela je pasívny pomocný prípravok, ktorý zamedzuje vzniku a rozvoju bakteriálnych a hubových chorôb rastlín. Je určený najmä na ošetrenie zemiakov, zeleniny, jahôd, ovocných stromov a vínnej révy. Prípravok...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa