BIO Chilli Salsa - Capsicum annuum - semená papriky - 7 ks
Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.osiva-semena.sk/927-bio-chilli-papricky
Chilli Salsa je sladkou odrodou nepálivého chilli v BIO kvalite, SHU je teda 0 jednotiek.
Trsnatá statná rastlina dosahuje výšku 45–60 cm a plodí od júna až do októbra množstvo sladkých krátkych paprík.
Tie zrejú od tmavozelenej do sýtočervenej farby a sú veľmi chutné.
Odroda je veľmi výnosná a na pohľad atraktívna.
Je vhodná na pestovanie na poli ale aj v skleníku, či pestovateľskej nádobe na balkóne.
Vegetačná doba je okolo 110 dní.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najviac darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť pre pestovanie skleník či fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3 – 0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom namočené.
Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1 – 2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon v dobe, keď už nehrozia ranné mrazy, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovisko musí byť chránené pred vetrom a slnečné.
Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie.
V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre rajčiny a papriky, Tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12 – 14 °C.