×

Kategórie

BIO hrach cukrový Norli - Pisum sativum - bio semená hrachu - 75 ks

×

Bio Hrach cukrový NORLI je veľmi skorá odroda cukrového hrachu, ktorý môžeme pestovať pri plote či akejkoľvek opore, napríklad aj na balkónoch.

Je sladkej chuti.

Rastlina dosahuje výšku okolo 50 cm.

Odroda je veľmi odolná aj voči múčnatke

Mladé struky je možné konzumovať celé, lebo ich šupka je jemná a chutná.

Zrelší hrach sa konzumuje bez šupky - iba semená, ktoré sú výborné čerstvé alebo sú vhodné na prípravu rôznych teplých i studených pokrmov.

Napríklad na prípravu kaše, polievok a pod.

Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.

Čítaj viacShow less
3,28 €
Na sklade
Kód:
1003727
Obľúbené
Popis

Semená hrachu sa vysievajú priamo na vonkajšie stanovisko a to už na prelome marca a apríla. Hrach je pomerne odolný voči chladu. Semená je vhodné pred výsevom namočiť a nechať nabobtnať. Hĺbka výsevu je 3 – 5 cm a spon 30 x 5 cm. Ideálna teplota na klíčenie je okolo 12 – 18 °C. Doba klíčenia je 1 – 2 týždne.

Hrach možno siať postupne až do júna a neskoré odrody až do júla, čím sa zabezpečí dlhodobý zber až do jesenných mesiacov.

Stanovisko by malo byť slnečné, dobre chránené pred vetrom. Je vhodné pestovať hrach s oporou. Pôda by mala byť hlinitá, výživná, s neutrálnym pH. Dôležitá je pravidelná zálievka. 

Hrach sa zberá postupne podľa požadovaného stupňa zrelosti.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003727

Parametre

Výška
40 - 60 cm
Farba plodu
Zelená
Kvalita
BIO kvalita
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Marec
Máj
Mrazuvzdornosť
Nie
Zber
August
Júl
Jún
Odroda hrachu
Cukrová
Mohli byste ešte potrebovať
10,39 €
Tento vypichovač buriny je ďalším kvalitným kúskom záhradného náradia od firmy Stocker. Je oceľový s masívnou rukoväťou, ktorá je z plastu. Vďaka závitu je možné na vypichovač naskrutkovať tiež dlhú násadu na...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa