Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
BIO Kel čierny - Brassica Oleracea - bio semená na klíčenie - 100 g
Klíčky sú veľkou zásobárňou vitamínov, minerálov, stopových prvkov a esenciálnych kyselín.
Sú tak vítanou súčasťou každého zdravého jedálnička aj RAW stravovania.
Pomôžu tiež pri detoxikácii organizmu a redukcii váhy.
Balenie obsahuje 100 gramov semien bio kelu čierneho (Brassica oleracea).
Klíčky jemne sladkastej chuti sú vhodné na priamu konzumáciu alebo osvieženie rozličných jedál.
Blahodarné účinky čierneho čiže toskánskeho kelu na ľudský organizmus sú známe už dlho.
Pri dlhodobom užívaní podporuje vitalitu a pomáha bojovať proti civilizačným chorobám. Patrí medzi superpotraviny.
Klíčky odporúčame konzumovať surové napríklad ako spestrenie šalátov, ozdobu pečiva, prísadu do polievok a nátierok, alebo napríklad na prípravu domácich zeleninových štiav.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).
Návod na prípravu:
Semená máčajte po dobu 8–10 hodín, potom nechajte 4–6 dní klíčiť najlepšie v klíčiacej miske. Aspoň dvakrát denne je potrebné semená preplachovať. Ideálna teplota klíčenia je okolo 20 °C.
Naklíčené semená sú ideálne na konzumáciu pri veľkosti 1–3 cm. Pred samotnou konzumáciou je nutné ich prepláchnuť vodou. Nespotrebované klíčky je možné uchovávať 1–2 týždne v chladničke.