BIO Petržlen
Výhodou petržlenu je predovšetkým spracovateľnosť, v kuchyni ho využijete celý, od koreňa až po list.
Petržlen ďalej delíme na koreňový a listový.
Vňaťový petržlen najlepšie chutí čerstvý, dá sa ale usušiť a zamraziť. Listy obsahujú mnoho vitamínov a minerálov. Napríklad draslík, železo alebo horčík. U nás je ale hlavne vyhľadávaný kvôli vysokému obsahu vitamínu C.
Koreňový petržlen je obľúbená koreňová zelenina, ktorá si nájde svoje miesto na každom záhone. Najčastejšie ho používame ako základ do omáčok a polievok. Je ale tiež skvelý ako príloha k mäsu v podobe pyré, alebo len tak pečený v rúre.
Veľmi často ho tiež radíme medzi liečivé rastliny. Použitie je skutočne všestranné. Koreň využijete do polievok, omáčok alebo pri príprave nátierok, listy ako korenie na dochutenie pokrmov.
Semená teraz zakúpite aj v BIO kvalite.