BIO Paradajka San Marzano - Solanum lycopersicum - bio semená paradajky - 7 ks
Bio kolíková paradajka San Marzano pochádza zo slnečného Talianska.
Vyznačuje sa podlhovastými plodmi strednej veľkosti s hmotnosťou okolo 80–120 g. V dobe zrelosti je farba plodov jasno červená.
Vzhľadom na pôvod a typickú sladkú chuť plodov sú rajčiaky San Marzano často využívané na prípravu omáčok alebo na zaváranie.
Ich výhodou je, že sa po sparení veľmi ľahko šúpu. Využiť sa dajú aj na prípravu šalátov, na priamu konzumáciu či na sušenie.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
S predpestovaním semien môžete začať už vo februári až do apríla. Ideálne je použiť sadbovače či jiffy tablety.
Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčenia je zvyčajne 1 – 2 týždne (aj dlhšie).
Počas klíčenia je treba udržovať teplo a mať dostatok svetla. Presádzame po vytvorení tretieho lístka.
Približne od polovice mája je možné premiestniť rastliny von. Odporúčame ich presadiť až po vytvorení tretieho listu. Ideálny spon je 80 x 50 cm.
Konečné stanovisko na rast by malo byť teplé, slnečné a dobre chránené so stredne ťažkou pôdou bohato zásobenou humusom. Ideálna teplota pre klíčenie je 25 °C.
Odporúčame používať špeciálny substrát na rajčiny a papriky, a to vždy sparený. Zeminu je možné prepariť napr. v mikrovlnnej rúre.
Počas rastu plodov je dôležitá pravidelná závlaha a dostatočný prísun živín. Na hnojenie môžeme používať napr. Kristalon pre paradajky a papriky.
Rastliny pravidelne zaštipujeme.
Parametre
- Farba plodu
- Červená
- Odroda paradajky
- Kolíková
- Kvalita
- BIO kvalita
- Pestovanie
- V exteriéri - vonku
- Stanovisko
- Slnečné
- Výsev/výsadba
- Apríl
Február
Marec
Máj
- Mrazuvzdornosť
- Nie
- Odroda
- Nehybridná
- Zber
- August
Júl
Október
September
- Skorosť odrody
- Poloskorá
- BIO kvalita
- Áno