Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
BIO Pískavica - Trigonella foenum-graecum - bio semená na klíčenie - 200 g
Klíčky sú veľkou zásobárňou vitamínov, minerálov, stopových prvkov a esenciálnych kyselín.
Sú tak vítanou súčasťou každého zdravého jedálnička aj RAW stravovania.
Pomôžu tiež pri detoxikácii organizmu a redukcii váhy.
Balenie obsahuje 200 g semien BIO senovky gréckej (Trigonella foenum-graecum), ktorá sa tradične využíva ako korenie.
Blahodarné účinky senovky na ľudský organizmus sú známe už dlho.
Pri vnútornom užívaní znižuje hladinu cholesterolu a krvného cukru, pomáha proti kašľu, pôsobí protizápalovo, podporuje tvorbu materského mlieka a stimuluje mužské libido.
Podporuje imunitu a je tiež vhodná pre športovcov.
Klíčky odporúčame konzumovať surové napríklad ako spestrenie šalátov, ozdobu pečiva, prísadu do polievok a nátierok alebo na prípravu domácich zeleninových štiav.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).
Návod na prípravu:
Semená máčajte po dobu 8–10 hodín, potom nechajte 4–6 dní klíčiť najlepšie v klíčiacej miske. Aspoň dvakrát denne je potrebné semená preplachovať. Ideálna teplota klíčenia je okolo 20 °C.
Naklíčené semená sú ideálne na konzumáciu pri veľkosti 2,5–5 cm. Pred samotnou konzumáciou je nutné prepláchnuť ich vodou.
Nespotrebované klíčky je možné uchovávať 1–2 týždne v chladničke.