×

Kategórie

BIO Tekvica Muscat De Provence - Cucurbita moschata - bio semená tekvica - 5 ks

×

Muškátová tekvica s pôvodným názvom Muscade de Provence je tekvica s veľmi výrazným pruhovaním.

Pochádza z Francúzska. Dužina muškátovej tekvice je sýtooranžová. Plodí veľké tmavozelené až sýtooranžové tekvice s hmotnosťou až 10 kg, ale môže dorastať až do hmotnosti 40 kg.

Táto odroda je cenená pre vynikajúcu chuť dužiny, ktorá je sladkastá a v čerstvom stave pripomína chuťovo melón Galia. Okrem konzumácie v surovom stave sa dá využiť do polievok, koláčov, na zaváranie a pod.

Doba zrenia je dlhšia (až 150 dní).

Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.

Čítaj viacShow less
4,62 €
Na sklade
Kód:
1003748
Obľúbené
Popis

Ide o pomerne odolné rastliny, takže je možné buď semená predpestovať, alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon. Všeobecne u týchto plazivých foriem sa viac odporúča priamy výsev.

predpestovaním semien môžete začať už v marci či apríliDoba klíčenia je 1 - 2 týždne. 

Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože tekvice zle znášajú mrazy.Rastliny sadíme do sponu 150 x 100 cm (alebo viac). 

Tekvice majú rady hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj.

Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia. Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie. Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom.

Tekvice je možné skladovať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003748

Parametre

Farba plodu
Hnedá
Oranžová
Zelená
Kvalita
BIO kvalita
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Výsev/výsadba
Apríl
Marec
Máj
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Mohli byste ešte potrebovať
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa