Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
Cvikla Forono - červená repa - Beta vulgaris - semená - 160 ks
Červená repa šalátová Forono je výnosná polo-neskorá až neskorá odroda, vhodná na priamu konzumáciu, konzerváciu a strednodobé skladovanie.
Červená valcovitá buľva má tmavočervený hladký povrch.
Dužina je rovnomerne červená, bez výraznej krúžkovitosti, príjemnej sladkastej, jemnej chuti. Má dobrú odolnosť voči chorobám.
Používa sa do šalátov alebo tiež sa z nej dá urobiť veľmi zdravá šťava.
Repa sa vysieva koncom marca alebo začiatkom apríla pre letný zber. Pre neskorý zber a uskladnenie cez zimné mesiace sa vysieva až v priebehu mája. Vysieva sa do riadkov, ktoré sú od seba vzdialené 25 cm. Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčenia je 10 dní a viac. Rastlinky jednotíme na 10 – 15 cm od seba.
Repa je rastlinou druhej a tretej trate. Pri pestovaní v tretej trati sa odporúča prihnojovať slepačím trusom či tekutým organickým hnojivom. Rastlina nie je náročná na pôdu, ani na miesto pestovania. Možno ju pestovať v hlinitej, piesčitej i silno humóznej pôde. Ani zálievka nie je príliš nutná, pokiaľ nehrozí veľké sucho.
Repa sa zberá celá, necháva sa na záhone vydýchať a potom sa uchováva v chlade, ideálne zahrnutá v pilinách.