Kategórie
- Black FridayZľava 40 % na HITY zo semienok
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinySádzajte aj v novembri
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Horčica habešská - Brassica carinata - semená horčica - 250 ks
Horčica habešská či etiópska alebo aj kapusta žliabkatá je rastlina z čeľade kapustovitých.
Pestuje sa hlavne v Etiópii, Sudáne. Ide o menej známu zeleninu.
Mladé lístky slúžia ako príloha do šalátu. Semená sa používajú na výrobu horčice.
Rastlina má tiež dekoratívne červenkasté lístky. Aj pre svoj etiópsky pôvod sa dá rastlina u nás pestovať vonku celoročne.
Vegetačná doba od výsevu je cca 5–6 týždňov.
Výsev vykonávame na vonkajšie stanovisko od marca do septembra. Skôr môžeme rastlinu vysievať do fóliovníkov. Semená sa sejú do hĺbky 2 – 3 cm do sponu 15 x 30 cm. Keď sú rastlinky vysoké cca 10 cm, je nutné ich vyjednotiť.
Horčica nie je náročná na pestovanie. Darí sa jej na teplom a slnečnom stanovisku v hlinito-piesčitej, priepustnej pôde, s obsahom vápnika.
Zálievka by mala byť primeraná, táto rastlinka nemá rada prílišnú vlhkosť. Hnojenie nie je nutné. Pre zvýšenie výnosu môžeme prihnojovať dusíkatými či fosforečnými hnojivami.
Horčicu si môžeme tiež pestovať doma v kvetináči po celý rok. Zaistíme si tak čerstvé listy do šalátu po celý rok. Po približne 5 - 6 týždňoch môžeme čerstvé zelené lístky použiť do šalátu.