Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
Hrach cukrový Norli - Pisum sativum - semená - 60 ks
Hrach cukrový NORLI je veľmi skorá odroda cukrového hrachu, ktorý môžeme pestovať pri plote či akejkoľvek opore, napríklad aj na balkónoch.
Je sladkej chuti. Rastlina dosahuje výšku okolo 50 cm.
Odroda je veľmi odolná aj voči múčnatke.
Mladé struky je možné konzumovať celé, lebo ich šupka je jemná a chutná.
Zrelší hrach sa konzumuje bez šupky - iba semená, ktoré sú výborné čerstvé alebo sú vhodné na prípravu rôznych teplých i studených pokrmov.
Napríklad na prípravu kaše, polievok a pod.
Semená hrachu sa vysievajú priamo na vonkajšie stanovisko a to už na prelome marca a apríla. Hrach je pomerne odolný voči chladu. Semená je vhodné pred výsevom namočiť a nechať nabobtnať. Hĺbka výsevu je 3 – 5 cm a spon 30 x 5 cm. Ideálna teplota na klíčenie je okolo 12 – 18 °C. Doba klíčenia je 1 – 2 týždne.
Hrach možno siať postupne až do júna a neskoré odrody až do júla, čím sa zabezpečí dlhodobý zber až do jesenných mesiacov.
Stanovisko by malo byť slnečné, dobre chránené pred vetrom. Je vhodné pestovať hrach s oporou. Pôda by mala byť hlinitá, výživná, s neutrálnym pH. Dôležitá je pravidelná zálievka.
Hrach sa zberá postupne podľa požadovaného stupňa zrelosti.