Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVypestujte si kvety doma
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Kaleráb skorý modrý - Brassica oleracea - semená kalerábu - 50 ks
Kaleráb skorý modrý - "Modrá delikatesa" - je skorá hybridná odroda modrého kalerábu.
Tento druh kalerábu je určený na výsadbu ako na jar, tak i na jeseň.
Buľva je plocho guľovitá. Jej povrch má fialovú farbu, dužina je svetlá a kvalitná.
Je veľmi odolný voči praskaniu, drevnateniu či vybiehaniu do kvetu.
Vegetačná doba je približne 75 dní.
Balenie obsahuje 50 ks semien.
Semienka kalerábu môžete vysievať už vo februári či marci do sadbovačov. Od apríla je možné premiestniť rastlinky na vonkajší záhon. Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčenia je 1 – 2 týždne pri teplote 15 – 20 °C.
Kaleráb má rád slnečné stanovisko s pomerne ťažkou pôdou, ktorá má hlinitý alebo hlinito-piesčitý charakter. Dobre sa mu bude dariť v pôde, kde rástla koreňová zelenina, strukoviny, rajčiaky alebo papriky. Odporúčaný spon je 40 x 30 cm (u raných odrôd to môže byť i menej). Veľmi dôležitá je dostatočná a pravidelná zálievka, ktorá zamedzuje praskaniu buliev a aj ich drevnateniu.
Presadené rastliny prikryte netkanou textíliou, aby ste zamedzili rozdielom medzi dennou a nočnou teplotou. Tiež ochráni vaše rastliny pred prípadnými škodcami.
Kaleráby sa odporúča zberať mladé, kedy majú najlepšiu chuť. Zozbierané plody možno uskladňovať na chladnom mieste uložené vo vlhkom piesku.