×

Kategórie

Kel kučeravý Lerchenzungen - Brassica oleracea L. - semená kelu kučeravého - 150 ks

×

Kel Lerchenzungen je stredne vysoká nehybridná odroda kelu, ktorá je veľmi chutná.

Vytvára zelené, silno kučeravé listy.

Poskytuje chutnú a výdatnú úrodu v priebehu celej zimy.

Dobre odoláva nízkym teplotám až do -15 °C.

Kel kučeravý je obľúbený hlavne pre jeho blahodárne účinky na zdravie. 

Znižuje hladinu cholesterolu v krvi, je bohatým zdrojom vlákniny, kyseliny listovej a mnohých ďalších vitamínov a minerálov.

Čítaj viacShow less
1,45 €
Na sklade
Kód:
1003241
Obľúbené
Popis

Kel kučeravý sa seje priamo na záhon v máji až júni do hĺbky 1 - 2 cm. Doba klíčenia je okolo 1 - 3 týždne. Odporučený spon je 60 x 50 cm, lebo rastlina pomerne bujne rastie.

Kel kučeravý je nenáročná zelenina, rastie i vo vyšších polohách a nie je tak náročný na pestovateľské podmienky ako iné druhy hlúbovej zeleniny. Pestuje sa ako následná plodina. Vhodnou predplodinou je napr. šalát alebo kaleráb. Vyhovujúce je slnečné alebo polo-tienisté stanovisko s dobre priepustnou, stredne ťažkou pôdou. Tá by mala byť zásaditá – možno ju pred siatím posypať vápencom.

Kel kučeravý je odolný voči nízkym teplotám – zelené odrody vydržia teplotu -15 °C, fialové i väčšie mrazy. Listy možno teda zberať postupne v priebehu celej zimy. Zozbierané listy možno skladovať zamrazené, podobne ako napr. špenátové listy.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003241

Parametre

Farba plodu
Zelená
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Stanovisko
Polotienisté
Slnečné
Výsev/výsadba
Jún
Máj
Mrazuvzdornosť
Áno
Odroda
Nehybridná
Zber
December
Február
Január
Marec
November
Október
Skorosť odrody
Poloskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
10,39 €
Tento vypichovač buriny je ďalším kvalitným kúskom záhradného náradia od firmy Stocker. Je oceľový s masívnou rukoväťou, ktorá je z plastu. Vďaka závitu je možné na vypichovač naskrutkovať tiež dlhú násadu na...
Nedávno prezerané
Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa