Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
Netýkavka Accent biela F1 - Impatiens walleriana - semená netýkavky - 20 ks
Netýkavka Accent F1 alebo aj africká balzamína je letnička pochádzajúca z tropických oblastí východnej Afriky a Zanzibaru.
U nás je s obľubou pestovaná ako okrasný balkónový kvet.
Hybridná odroda netýkavky Accent je jednou z najobľúbenejších.
Dorastá do výšky okolo 25 cm a od júna do októbra kvitne nádhernými jemnými bielymi kvetmi.
Semená netýkavky vysievajte od februára do marca. Vysievajte na substrát a zahrňte len slabou vrstvou zeminy. Teplota na klíčenie by mala byť 20–24 °C.
Vyrastené semenáčiky zjednoťte na 3 x 3 cm. Po presadení sa rastlinky pestujú pri teplote okolo 16 °C. Pestovanie netýkavky zo semien je pomerne ťažké a vyžaduje už isté pestovateľské skúsenosti.
Pokiaľ budete pestovať rastliny vonku, potom ich nepremiestňujte von skôr ako v druhej polovici mája. Stanovište by malo byť slnečné či polotienisté. Lepšie rastliny budú prospievať na stanovisku s rozptýleným svetlom.
Pôdu zvoľte dobre priepustnú, výživnú, s pH 5,5–6,5.
Netýkavka vyžaduje pravidelnú zálievku. Rozmnožovať rastlinu môžete rezkovaním, ktoré je pomerne ľahké.