×

Kategórie

Paprika Beja F1- Capsicum annuum - semená papriky - 10 ks

×

Paprika Beja F1 je polo-skorá hybridná odroda s plodmi dlhého tvaru, ktoré sú v dobe zrelosti červenej farby.

Je to výnosná odroda vhodná na záhon aj do skleníka

Výhodou tejto odrody je odolnosť voči chorobám.

Plody dosahujú hmotnosť okolo 160 g.

Sú vhodné na priamu konzumáciu i k bežnej kuchynskej úprave.

Čítaj viacShow less
2,23 €
Na sklade
Kód:
1002514
Obľúbené
Popis

Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najviac darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť pre pestovanie skleník či fóliovník.

S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom namočené. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1–2 týždne.

Rastliny presádzame na vonkajší záhon v dobe, keď už nehrozia ranné mrazy, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovisko musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre rajčiny a paprikyTyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.

Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12–14 °C.

    

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1002514

Parametre

Farba plodu
Červená
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
F1 Hybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Poloskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa