×

Kategórie

Paprika Ingrid - Capsicum annuum - semená papriky - 40 ks

×

Paprika Ingrid je polo-neskorá odroda vhodná na pestovanie vo fóliovníku alebo v skleníku.

Plody sú zaoblené, lesklé, dozrievajú do tmavo fialovej alebo fialovo-hnedej farby.

Niekde sa jej tiež vraví čokoládová paprika. Plody vážia okolo 200 g.

Papriky sú sladké, šťavnaté. Výborne sa hodí na priamu konzumáciu, ako dekorácia do šalátov alebo na varenie.

Čítaj viacShow less
1,25 €
Na sklade
Kód:
1003243
Obľúbené
Popis

Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najviac darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť pre pestovanie skleník či fóliovník.

S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom namočené. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1–2 týždne.

Rastliny presádzame na vonkajší záhon v dobe, keď už nehrozia ranné mrazy, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovisko musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre rajčiny a paprikyTyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.

Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12–14 °C.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003243

Parametre

Farba plodu
Fialová
Hnedá
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Poloneskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa