Paprika Snacking Orange - Capsicum annuum - semená papriky - 5 ks
Odroda papriky Snacking Orange sa pýši výnimočnou sladkosťou svojich oranžových plodov.
Tie obsahujú minimálne množstvo semien, čo ich predurčuje na priamu konzumáciu priamo zo stonky.
Táto paprika je ideálna pre tých, ktorí majú radi zdravé a chutné desiaty.
Vďaka svojmu kompaktnému vzrastu je Snacking Orange ideálny pre pestovanie v menších priestoroch, ako sú balkónové hrantíky alebo domáce skleníky, kde sa bude jej pestovanie dariť aj menej skúseným pestovateľom.
Kultivar Snacking Orange je známy svojou bohatou úrodou, čo umožňuje žať chutné plody postupne počas letných mesiacov od júla až do septembra.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najlepšie darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť na pestovanie skleník či fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom máčať.
Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmú byť nižšie ako 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v skleníku. Doba klíčenia je spravidla 1–2 týždne.
Rastliny presádzame do vonkajšieho záhona v čase, keď už nehrozia ranné mrazy, tj. približne v druhej polovici mája. Stanovište musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský.
Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre paradajky a papriky, Tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12–14 °C.