×

Kategórie

Paradajka Coure di Bue - Solanum lycopersicum - semená paradajky - 10 ks

×

Paradajka odrody Coure di Bue je obľúbená neskorá kolíková odroda, ktorá je veľmi úrodná.

Môžeme sa tešiť na veľké mäsité červené plody o hmotnosti až 200–250 g

Je to typ Býčie srdce. Je vhodná na pestovanie na vonkajších záhonoch aj v skleníkoch.

Rastlina dosahuje výšku až 120 cm.

Odroda Coure di Bue je obľúbená hlavne v kuchyni pri tepelnom spracovaní, plody neobsahujú toľko semienok v dužine ako plody iných odrôd.

Sú veľmi sladké. Možno ich využiť i na prípravu omáčok, kečupov a pod.

Čítaj viacShow less
1,34 €
Na sklade
Kód:
1003606
Obľúbené
Popis

predpestovaním semien môžete začať už vo februári až do apríla. Ideálne je použiť sadbovače, či jiffy tablety. Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčenia je zvyčajne 1 – 2 týždne ( aj dlhšie). Počas klíčenia je treba udržovať teplo a mať dostatok svetla. Presádzame po vytvorení tretieho lístka.

Približne od polovice mája je možné premiestniť rastliny von. Odporúčame ich presadiť až po vytvorení tretieho listu. Ideálny spon je 80 x 50 cm. Konečné stanovisko na rast by malo byť teplé, slnečné a dobre chránené, so stredne ťažkou pôdou, bohato zásobenou humusom. Ideálna teplota pre klíčenie je 25°C. 

Odporúčame používať špeciálny substrát na rajčiny a papriky, a to vždy sparený. Zeminu je možné prepariť napr. v mikrovlnnej rúre. Počas rastu plodov je dôležitá pravidelná závlaha a dostatočný prísun živín. Na hnojenie môžeme používať napr. Kristalon pre paradajky a papriky.

Rastliny pravidelne zaštipujeme. 

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003606

Parametre

Výška
100 - 150 cm
Farba plodu
Červená
Odroda paradajky
Kolíková
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Február
Marec
Máj
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Poloskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
7,90 €
Prírodné probiotiká značky Weiki pre zeleninu sú vhodné pre bohatšiu a sladšiu úrodu. Podporujú rast aj kvitnutie, urýchlia dozrievanie plodov a navyše zlepšia celkovú kondíciu zeleniny. Ďalej zlepšujú využitie...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa