Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
Pažítka pražská - Allium schoenoprasum L. - semená pažítky - 750 ks
Pažítka pražská je skorá odroda, s vysokým výnosom. Je tiež vhodná na rýchlenie v skleníku.
Listy sú pomerne silné, dlhšie, tmavozelenej farby.
Chuť je aromatická, ostrejšia. Dorastá do výšky 25 - 30 cm.
Pažítka má vysoký obsah vitamínu C.
Odroda veľmi dobre prezimuje. Pažítka je lahodná zelenina, ktorá sa dobre hodí nakrájaná na chlieb a do pomazánok.
Doba zrenia do prvého zberu je okolo 120 dní.
Pažítku možno predpestovať zo semien alebo vysievať priamo na stanovisko. Možno ju taktiež celoročne pestovať doma v kvetináči.
S predpestovaním semien začíname vo februári či marci. Doba klíčenia je približne 2 – 3 týždne. Na vonkajšie stanovisko ju presádzame v priebehu apríla. Pokiaľ zvolíte priamy výsev, potom sa odporúča počkať až do polovice mája. Odporúčaný spon je 30 x 15 cm.
Stanovisko musí byť dostatočne slnečné, pôda humózna, priepustná s dostatkom vápnika. Rastline doprajeme dostatočnú zálievku a prípadné prihnojenie kompostom či tekutým hnojivom na zeleninu. Vyhnite sa výsadbe v blízkosti strukovín a hlúbovej zeleniny.
Pažítku zberáme postupne, iba v množstvách pre rýchlu konzumáciu. Inak je možné ju skladovať v zmrazenom stave.