Rebarbora Red Champagne - Rheum rhabarbarum - voľnokorenné sadenice rebarbory - 1 ks
Rebarbora je listová zelenina plná vitamínov. Pôvodne pochádza z Ázie.
Celkovo rastlina dorastá do výšky okolo 100–150 cm.
Kvitne drobnými kvietkami bielej farby počas mája až júna.
Rebarbora Red Champagne sa vyznačuje červenými silnými stopkami, ktoré sú chutnejšie než zelené či žlté druhy.
Stopky sa s obľubou využívajú do koláčov, džemov, ale i polievok.
Musia sa ale tepelne upraviť, a to z dôvodu vyššieho obsahu kyseliny šťaveľovej.
Listy sa nekonzumujú, sú - práve z dôvodu vysokého obsahu tejto látky - jedovaté.
Rebarbora sa dá pestovať po niekoľko rokov na jednom mieste.
Balenie obsahuje 1 ks sadenice.
Čo sú to voľno-korenné sadenice?
Na prvý pohľad nie príliš atraktívne sadenice, ktoré sa nachádzajú vo vegetačnom odpočinku, teda nie sú nijak napučané. Pred výsadbou je potrebné sadenice namočiť do vody.
Výsadba rebarbory sa robí na jar do hĺbky 10 cm.
Rebarboru pestujte na slnečnom alebo polo-tienistom stanovisku. Nemá príliš rada letný úpal, preto sa odporúča vybrať skôr miesto pod opadavými stromami.
Pôda by mala byť dobre pokyprená, stredne ťažká, hlboká a stále mierne vlhká. Čím ľahšia a teplejšia pôda, tým bude zber rebarbory skorší.
Vhodná je pravidelná zálievka a aj hnojenie. Je to rastlina prvej trate.
Stopky sa zberajú od polovice apríla do polovice júna, pretože obsah kyseliny šťaveľovej stále vzrastá a rebarbora už by nemala tak lahodnú chuť.