×

Kategórie

Sadba Shii take - Húževnatec jedlý - Lentinula edodes - sadivo - 1 ks

Značka:
×

Shii take, známe aj ako húževnatec jedlý je drevokazná huba z Ďalekého východu.

Klobúk je hnedý, šupinatý a v počiatku podvinutý.

Jeho veľkosť je zhruba 5–15 cm.

Lupienky spočiatku blednú, následne tmavnú.

Treň je tmavý a šupinatý.

Známy je aj ako 'elixír života' či 'huba dlhovekosti', pretože podporuje imunitu, spomaľuje rast niektorých nádorov a má účinky proti civilizačným chorobám.

Vyniká nezameniteľnou arómou a liečivými účinkami glukánu lentinanu.

Čítaj viacShow less
4,78 €
Na sklade
Kód:
7000183
Obľúbené
Popis

Pestovanie Shii take je možné od jari do jesene, prípadne celoročne v podmienkach s konštantnou teplotou.

Huba rastie na dreve listnatých stromov (dub, buk, hrab) alebo na sterilných substrátoch (zmes pilín, hoblín, drevnej štiepky).

V prípade pestovania na dreve sa kmene alebo kláty naočkujú podhubím a umiestnia sa na zatienené a vlhké miesto, kde sa teplota pohybuje v rozmedzí 20–25 °C. Ak pestujete na substráte, je nutné najprv substrát sterilizovať, potom naočkovať mycéliom a umiestniť do vriec či nádob v miestnosti, kde je teplota tiež medzi 20–25 °C.

Po zhruba 3–4 týždňoch by mala huba prerásť substrátom (povrch substrátu získa jednotnú bielu farbu). Akonáhle sa to stane, presuňte drevo či substrát do prostredia s nižšou teplotou (okolo 15–20 °C) a vysokou vlhkosťou (80–90 %). Vyššia vlhkosť totiž podporuje tvorbu plodníc. Vlhkosť odporúčame udržiavať pravidelným rosením. Plodnice môže poškodzovať priame slnečné žiarenie.

Plodnice sa vytvárajú počas niekoľkých týždňov a sú pripravené na zber, keď klobúky dosiahnu veľkosť okolo 5–15 cm a okraje sa začnú mierne zdvíhať.

Ďalšie informácie a bezpečnostné pokyny nájdete uvedené na výrobku.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
7000183

Parametre

Výrobca
Nohel Garden
Mohli byste ešte potrebovať
16,10 €
Kniha Stateční v zahradě – péče o rostliny při extrémech počasí ponúkne vyskúšané postupy, ako sa starať o záhradu v dobe klimatických zmien, ktorými teraz naša planéta prechádza. Autor Thomas Hess radí, ako správne...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa