Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
Sladovka hladkoplodá - Glycyrrhiza glabra - semená sladovky - 4 ks
Sladovka hladkoplodá je u nás známa pod názvom sladké drievko. Je to je 1–1,5 m vysoká trváca bylina, ktorá kvitne od júna do júla fialovými kvetmi.
Je veľmi známa liečivá rastlina, ktorá okrem svojho liečebného významu, je tiež používaná ako ochucovadlo do cukroviniek či obľúbených likérov. Niektorí z nás si pri pojme sladké drievko predstavia čierny pelendrek, ktorý, až nám rastlina vyklíči, si môžeme z jej koreňa urobiť sami.
Uľahčuje vykašliavanie, má pozitívny vplyv na tráviace ústrojenstvo, podporuje imunitný systém a pomáha pri kožných problémoch.
Balenie obsahuje 4 ks semien.
Pestovanie sladovky zo semien patrí k tým zložitejším a je vhodné skôr pre skúsených záhradníkov. Semená odporúčame vysievať v skleníku na jar či na jeseň, do hĺbky 1 cm. Pred samotným výsevom semená namočte na 48 hodín do vody, urýchlite tak dobu klíčenia, ktorá trvá pomerne dlho (až 4 týždne i dlhšie). Ideálna teplota na klíčenie je 20 °C.
Sladovke vyhovuje slnečné stanovisko s piesčitým a výživným substrátom, ktorý je obohatený o humus a má dostatok vlahy. Jedná sa o teplomilnú rastlinu, ktorá neznesie silné mrazy.
Zo sladovky sa zberajú korene, a to raz za 3 roky. Ideálna doba zberu je v októbri. V roku, v ktorom chcete zberať koreň, sa odporúča zaštepiť púčiky kvetov, aby do tvoriacich sa kvetov neprechádzala sladkosť z koreňa. Koreň sa suší pri teplote do 35 °C.