Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVýpredaj okrasných cibuľovín
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pivónia Amabilis - Paeonia lactiflora - hľuzy...
Krókus King of striped - Crocus vernus - hľuzy...
BIO Slnečnica - Helianthus annuus - bio semená na klíčenie - 200 g
Klíčky slnečnice sú veľkou zásobárňou vitamínov B, C, D, K, E, minerálov a stopových prvkov.
Ďalej sú bohatým zdrojom cholínu, trieslovín a éterických olejov a sú tak vítanou súčasťou každého zdravého jedálnička aj RAW kuchyne.
Vynikajú sladkastou chuťou a majú skvelé účinky na ľudské zdravie.
Podporujú metabolizmus, takže sú skvelým pomocníkom pri redukčných diétach.
Pomáhajú liečiť rozličné ochorenia od bolesti svalov až po zuby a podporu kostí.
Balenie obsahuje 200 g BIO semien slnečnice ročnej (Helianthus Annuus).
Ide o výbornú strukovinu, pri ktorej je vhodná priama konzumácia alebo je možné klíčky pridávať do rôznych jedál, napríklad ako spestrenie šalátov, ozdobu pečiva alebo prísadu do polievok a nátierok.
Semená slnečnice sú určené na celoročné klíčenie.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ (CZ-BIO-002).
Návod na prípravu:
Semená máčajte po dobu 8-12 hodín, potom nechajte 4-6 dní klíčiť najlepšie v klíčiacej miske. Aspoň dvakrát denne je potrebné semená preplachovať. Ideálna teplota klíčenia je okolo 20 °C.
Naklíčené semená sú ideálne na konzumáciu pri veľkosti 2,5-5 cm. Pred samotnou konzumáciou je nutné ich prepláchnuť vodou. Nespotrebované klíčky je možné uchovávať 1-2 týždne v chladničke.