×

Kategórie

Mizuna

Mizuna je vhodná pre diabetikov aj redukčné diéty, pretože obsahuje veľmi málo cukru. Používame ju do čerstvých miešaných šalátov alebo ju dusíme podobne ako špenát, alebo ju pridávame krátko sparenú do polievok, ktoré svojou chuťou ozvláštňuje.

Pestovanie je ľahké, podľa potreby zberáme jednotlivé listy, prípadne aj celé ružice. Po zbere znova obráža, a tak nám zaistí cenné vitamíny celú sezónu. Na jeseň je možné trsy vyryť, zasadiť do kvetináčov a rýchliť podobne ako napríklad pažítku.

V Ázii sa tiež pojedá namočená do ostrých zahustených omáčok. Do pokrmov pridávame olej, aby sa uvoľnili všetky vitamíny, ktoré obsahuje.

Čítaj viacShow less

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa